fbpx
Närproducerad mat - hem till dörren!
0,00kr 0
Närproducerad mat - hem till dörren!
0,00kr 0

#Räddapotatisen

På måndagsmötet i slutet av Juli berättade vår säljare Joakim om ett samtal han haft med en av våra sammarbetsproducenter Göran. Hans potatisodling på Tjörn gav god skörd men försäljningen hängde inte riktigt med, nu stod han med 200 kg potatis överskott som snart inte kunde säljas längre. Vi bestämde oss för att försöka #Räddapotatisen.

Dagen efter åkte vi ut och hälsade på. Göran berättade om den potatis som fanns kvar och presenterade ett upplägg på hur vi kunde sälja överskottet billigt, istället för att slänga.

Filmredigering genom natten, marknadsföring och en snabb publicering av materialet sjösattes – gensvaret kom direkt!

På 48 timmar sålde Göran slut hela partiet och 200 kg potatis av hög kvalitét kom till användning. En stor del av leveransen gick till Garveriet. Roligt tycker vi att samarbeta med likasinnade företag som också brinner för närproducerad mat och hållbarhet. Försäljningen var så lyckad att Göran bestämde sig för att sälja av lite extra till kampanjpris. Närmare 300 kg potatis hade snart sålts via blixtkampanjen #Räddapotatisen.

Det blev tydligt att närproducerad mat från lokala företagare ger goda möjligheter till snabba lösningar. Vi behövde inte lösa med komplicerad logistik, snarare nå ut till folk som gärna väljer lokala alternativ. För när maten finns nära kan vi nå den på ett enkelt och tryggt sätt.

Vi tackar Göran för gott samarbete och alla kunder som varit med för att #Räddapotatisen.

Vårt sortiment