fbpx

Hemmagjorda fries - utan fritös!

Den som har godast fries vinner, det är sen gammalt! Med detta enkla och goda recept blir du äntligen vinnaren. Här kommer FarmWays favoritrecept på hemmagjorda fries som du kan göra redan idag, helt utan avancerade verktyg eller fritös. Att hitta nya sätt att använda potatis förlänger säsongen för Sveriges favorit rotfrukt och stapelvara som håller över säsonger. Tänk på att skalet är fullt av nyttigheter.

  1. Skrubba eller skala potatisen. Skär i skivor först, och sedan i strimlor.
  2. Vispa ihop vatten, salt och vinäger. Lägg ihop med potatisstrimlorna och låt ligga i cirka 20 minuter så att stärkelsen dras ut.
  3. Hetta upp oljan till 160 grader. Fritera potatisen i omgångar 4-5 min. Gör detta tills den är mjuk men inte fått färg. Låt sedan rinna av.
  4. Hetta upp oljan en gång till. Lite extra hög värme, denna gång cirka 180 grader. Fritera potatisen igen direkt innan servering så att den är krispig och gyllenbrun. Låt potatisen rinna av på ett hushållspapper.
  5. Smaklig måltid!

Leave a comment

Wishlist 0
Continue Shopping