fbpx

Drick mer gurka

Gurka är bara vatten! Har man ju hört. Vilket är ett lite underligt påstående eftersom det också är en av världens mest älskade grönsaker. I Sverige har vi nästan dubblat konsumtionen av gurka per person sedan 80-talet. Nu äter vi ungefär 10 kilo per person och år. Sveriges vatten är det inget fel på, faktum är att vi är ett av de länder i världen som har bäst tillgång på bra dricksvatten, överallt i hela landet! Så det måste finnas något mer med gurka som gör den så tilltalande, och det är klart att det gör.

Denna gröna skönhet är fullproppad med så mycket mer än vatten. Full av vitaminer, fibrer, mineraler, molybden, kalium, koppar och magnesium – listan blir lång! Gurka stärker kroppens bindväv genom sitt kisel och stärker våra muskler och andra kroppsfunktioner. Därför är det också en populär produkt när det kommer till hudvård. Och det är gott! Kombinerar man vatten och gurka får man en vätskefylld bomb full av nyttigheter som alla kan dra nytta av. Därför tänkte vi här lista några fördelar med att förena gurka med vatten:

  1. Huden – Gurkvatten ger en extra vätskeskjuts som ökar ditt intag av vätska och återfuktar huden inifrån.
  2. Rensar ut gifter – Gurkvatten minskar fettansamlingar, frigör och transporterar ut gifter ut kroppen.
  3. Sänker blodtrycket – Vid regelbundet intag av Gurkvatten kan de höga nivåerna av kalium hjälpa till att sänka högt blodtryck som riskerar att anstränga flera organ och leda till allvarliga sjukdomar.
  4. Påsar under ögonen – Antiinflamatoriska egenskaper som återfinns i gurka gör det till en omtalad huskur mot mörka ringar under ögonen.
  5. Hår och naglar – Kisel och svavel är goda ingredienser för den som vill ha starkt, friskt hår och naglar. Gurka är rikt på både svavel och kisel.

Leave a comment

Wishlist 0
Continue Shopping